В Адміністрації президента України розглядали кілька варіантів переїзду АП, але підрахувавши вартість і зваживши усі аргументи, вирішили відмовитись від цього задуму.

Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському розповів колишній заступник голови АП Дмитро Шимків.

«У нас було декілька етапів розгляду пропозицій. Ми дивились, які приміщення розташовані на магістралях. Дивилися будівлі, розмовляли з ріелторами, скільки коштуватиме побудувати. Знову ж таки, це не буде клас С або В. Звісно, всі хочуть клас А. Але далі стоїть питання, ну побудуємо ми клас А. Але питання знову ж таки, якщо ми до когось звертаємось, а ніхто не продасть будівлю, або купувати будівлю, або була, наприклад, ідея, давайте бізнес-центр «Парковий». І якби є привід і можна зробити пред’яву. Але це ж ми зайдемо в суди, це займе час, ми відволічемо купу людей для вирішення цього питання. Може ми чимось корисним займемось», — сказав Шимків.

За словами екс-заступника голови АП, за їхніми підрахунками, переїзд у будівлю побудовану «з нуля» обійшовся б у десятки мільйонів доларів.

«Якщо говорити про fit-out, тобто заїжджати кудись — це буде в діапазоні десь до 10 мільйонів доларів. І це переїзд, обладнання, підключення, перевезення, техніка. Але, знову ж таки, у нас з’являються видатки на оренду і далі це питання, як класична історія з орендарями — вони можуть змінити ставку, змінити речі, або можуть попросити виселитись», — розповів Шимків.

ІА "Вголос": НОВИНИ