Про це йдеться в розслідуванні програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

Зазначається, що Світлана Ємельянова інвестувала 1,3 мільйони доларів у цигарковий бізнес Віталія Кіро. Останній є бізнес-партнером Руслана Журила, відстороненого від керівництва державним підприємством Об’єднана гірничо-хімічна компанія.

Як дізналися журналісти, в червні суди винесли два позитивних для Журила рішенні. При цьому перед ухваленням цих рішень він зустрічався з суддею Ємельяновим.

Так, Верховний суд ухвалив рішення, яке відтягує оголошення Журилу ще однієї підозри в розтраті коштів держпідприємства.

«Двоє з трьох суддів, які приймали рішення, раніше працювали разом з Ємельяновим», — йдеться у розслідуванні. Це Олександр Баранець та Володимир Студенець.

Також зазначається, що найближче оточення Журила та Ємельянова мають спільний тютюновий бізнес.

Зокрема, йдеться про виробництво цигарок Pull, які випускає завод «Електрон», розташований у Жовтих Водах.

Підприємство належить компанії «Юнайтед Табако», заступником директора якої є брат Журила — Микола. Засновник компанії — британська фірма, 75% якої належить Олені Бойко, бізнес-партнерці Журила.

Саме в цю фірму інвестувала 1,3 мільйони доларів Світлана Ємельянова.

Журналісти наголошують, що багато фактів свідчать про те, що розлучення Ємельянова з дружиною є фіктивним — він кожного тижня їздить у Австрію до екс-дружини, також вони разом подорожують.

Слід зазначити, що, як раніше вдалося дізнатися журналістам програми «Схеми», більшість сигарет Pull мають фальшиві акцизні марки. А до відкриття тютюнової фабрики в Жовтих Водах причетний нардеп Олег Кришин з фракції «Народний фронт».

ІА "Вголос": НОВИНИ