Судді апеляції частково задовольнили скаргу прокурора та застосували до колишнього в.о директора департаменту Міноборони Олександра Лієва запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це інформує Центр протидії корупції.

Як зазначається, Лієва взяли під варту у залі суду. Строк тримання під вартою – до 8 квітня включно. Розмір альтернативної застави становить 50 млн грн.

У разі внесення застави на Лієва буде покладено ряд обов'язків, зокрема носіння електронного браслета та здачу закордонних паспортів.

Як відомо, йдеться про справу щодо укладення контракту на поставку 100 тисяч мінних пострілів. У листопаді 2022 року Міноборони перерахувало компанії «Львівський арсенал» 1,34 млрд грн передоплати.

Далі частину коштів у 3,6 млн доларів та 9,1 млн євро перерахували на словацького посередника, компанію Sevotech. Більша частина з них потім пішла на рахунки ще одного посередника, хорватської компанії «WDG promet».

Зараз ці гроші зникли і жодної міни поставлено так і не було.

Центр протидії корупції пише, що під час засідання стало відомо, що підслідність у справі вже змінили із Нацполіції на НАБУ.

Зазначається, що Лієв припустив, що у певний момент щось могло піти не так у господарських відносинах «Львівського арсеналу», компаній Sevotech, WDG та хорватського заводу, який виготовляв міни. Він вважає, що з цим треба дійсно розбиратися, однак жодного стосунку посадовці Міноборони до цих відносин не мали і мати не могли.

Прокурор Офісу генпрокурора просив призначити варту із заставою у понад 268 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ