Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Повідомляється, що колишній очільник ДФС у Київській області  підозрюється у зловживанні владою та службовим становищем, в організації діяльності злочинної групи, до складу якої залучив своїх довірених підлеглих, які у період з 2015 по 2016 роки на постійній основі створювали умови фізичним особам підприємцям та юридичним особам, шляхом проведення комплексних перевірок, прийняття рішення з відшкодування податку на додану вартість, для отримання від останніх неправомірної вигоди.

Іншим учасникам злочинної групи, а саме одному з колишніх начальників управління ГУ ДФС у Київській області, який підозрюється у зловживанні впливом та двом керівникам територіальних підрозділів ГУ ДФС у Київській області, які підозрюються у зловживанні службовим становищем обрано запобіжні заходи у вигляді домашніх арештів.

Вказані рішення прийняті в рамках здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактами неправомірних дій службових осіб Головного управління державної фіскальної служби в Київській області за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 364, ч.2 ст. 369-2, за ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші особи причетні до вчинення вищевказаних кримінальних правопорушень.

ІА "Вголос": НОВИНИ