Про це він заявив на допиті в Оболонському райсуді Києва, де слухається справа про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича, повідомляє УНІАН

Шуляк допитується дистанційно, оскільки перебуває у тимчасово окупованому Криму.

«Жодних команд на застосування зброї по протестувальниках я не отримував. Я віддавав наказ співробітникам «Омеги» (спецпідрозділ внутрішніх військ, – ред.) відкривати вогонь на ураження у разі виявлення осіб, які ведуть вогонь по співробітниках міліції. Але оскільки місцевість була задимлена, неможливо було побачити. І тому вогонь не відкривався», – стверджував Шуляк.

Також він додав, що протестувальники стріляли по «беркутівцях» з готелю «Україна».

Говорячи про раптовий відступ правоохоронців зі своїх позицій на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року, Шуляк зазначив, що віддав наказ вивести співробітників внутрішніх військ, оскільки йому стало відомо про те, що одного з військовослужбовців внутрішніх військ застрелили.


Нагадаємо, Янукович обвинувачується у вчиненні держзради, пособництві представникам влади РФ, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушенні порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни, тобто злочинах, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України. 

 

29 червня 2017 року колегія Оболонського райсуду Києва задовольнила клопотання сторони обвинувачення про спеціальне судове провадження у справі Януковича.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ