Про це пише DW.com

Як повідомив в суботу, 5 травня, представник партії, голосування за затвердження нового прем'єр-міністра Каталонії може пройти в місцевому парламенті до 14 травня. 

Таке рішення оголосили після зустрічі керівництва «Разом за Каталонію» в Берліні, в якій взяли участь депутати, члени партії та сам Пучдемон.

Починаючи з грудня каталонський парламент вже 4 рази не міг сформувати уряд, оскільки усі раніше висунуті кандидати, включно з Пучдемоном, кандидатуру якого не підтримали у січні 2018 року, або перебувають у камері попереднього ув’язнення, або виїхали з Іспанії.

Конституційний суд Іспанії за запитом іспанського уряду ухвалив, що при затвердженні головою уряду кандидат повинен бути присутнім на голосуванні особисто.

Екс-прем'єр автономії Пучдемон після скандального референдуму про незалежність Каталонії був зміщений зі своєї посади. Після цього політик втік до Бельгії.

В Іспанії Пучдемону висунуті звинувачення в організації повстання і розтраті держкоштів, за першим звинуваченням йому загрожує до 30 років тюремного ув'язнення.

Як писав «Вголос», 25 березня німецька поліція затримала колишнього главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона після перетину ним кордону з Данією. 5 квітня Пучдемона, який перебував під вартою у Німеччині, звільнили під заставу у розмірі 75 тисяч євро.

ІА "Вголос": НОВИНИ