Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на західні ЗМІ.

Британська газета Daily Mail пояснює, що мінімальний термін Нассара у цій справі складе 40 років. Відлік цього терміну ув'язнення почнеться тільки після того, як закінчиться 60-річний термін тюремного ув'язнення у попередній справі проти Нассара.

Зачитуючи вирок, суддя Розмарі Аквиліна заявила, що дії Нассара були «продуманими, прорахованими, маніпулятивними і лицемірними».

«Я маю честь і привілей засудити вас. Ви не заслуговуєте можливості коли-небудь покинути будівлю в'язниці», - сказала суддя. Вона зазначила, що таким чином «щойно підписала Нассару смертний вирок».

Нассар працював лікарем у збірній США з гімнастики близько 20 років. Вперше про домагання з його боку у вересні 2016 року розповіло видання Indianapolis Star. Тоді дві його колишні пацієнтки повідомили, що лікар домагався їх, коли вони зверталися до нього за медичною допомогою.

Усього зі звинуваченнями на адресу лікаря виступили понад 150 жінок і молодих дівчат. Серед них олімпійські чемпіонки Маккейла Мероні, Олександра Райсман, Габріель Дуглас, Джордін Вібер і Сімона Байлс.

У минулому році він визнав провину по семи випадках сексуальних домагань.

Вже більше року 54-річний лікар знаходиться під арештом. У грудні 2017 року суд засудив його до 60 років в'язниці за зберігання та розповсюдження дитячої порнографії. Нассара очікують ще три судових розгляди, пов'язаних зі звинуваченнями в сексуальних домаганнях.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ