Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

«Під час судових слухань доведено, що пенсіонер Міністерства внутрішніх справ, житель Волновахи, із травня по вересень 2015 року за власною ініціативою активно співпрацював із представниками терористичної організації «ДНР», – сказано в ньому.

Зокрема, засуджений збирав і передавав терористам відомості про місця дислокації, чисельність й маршрути пересування підрозділів і військової техніки сил антитерористичної операції на території Волноваського району.

Зазначена інформація надалі використовувалася бойовиками під час артилерійських обстрілів місць дислокації українських військових, а також для знищення особового складу й військової техніки в результаті диверсій.

У серпні 2016 року Волноваський районний суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичної організації) Кримінального кодексу, але призначив міру покарання у вигляді лише 4 років позбавлення волі.

Прокуратура не погодилася з вироком і внесла апеляційну скаргу.

Однак Апеляційний суд залишив вирок без змін, через що прокуратура подала касаційну скаргу у Вищий спеціалізований суд з розгляду кримінальних і цивільних справ, що повернув справу на нове апеляційне слухання.

Під час повторного апеляційного слухання Апеляційний суд ухвалив вирок першої інстанції скасувати, а апеляцію прокуратури повністю задовольнити. Відповідно до нового вироку, спільника терористів засудили до 9 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ