Колишній міністр транспорту та зв’язку України Євген Червоненко, якого також вважають проросійським пропагандистом, став підполковником Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Про це повідомив нардеп «ЄС» Володимир В’ятрович. 

«Виявляється я цапався ще з одним ахвіцером ГУР - падпалковнік Чєрванєнка», - написав В’ятрович.

Як зазначають у телеграм-каналі, до війни Червоненко був майором, а згодом отримав звання підполковника.

«Не встиг відгудіти скандал із любителем Бацьки Євгеном Шевченком, який нібито служить у ГУР МО, як стали відомі пригоди ще одного бійця невидимого фронту – Євгена Червоненка. Ви будете здивовані, але він також служитиме в ГУР і навіть дослужився до підполковника! Хоч на початку загострення війни був лише майором, що видно на фото зліва, де його застали біля дорогого Гудвайні», - йдеться в повідомленні.

Довідка:

З 2002 по 2005 рік Червоненко був народним депутатом від блоку Віктора Ющенка. З 4 лютого по 28 вересня 2005 року був міністром транспорту і зв'язку України в уряді Юлії Тимошенко. З 8 грудня 2005 по 24 грудня 2007 року - голова Запорізької обласної державної адміністрації.

У лютому 2022 Червоненко заявляв, що Росія нападе на Україну «лише у випадку атаки самого Києва», дані про можливе вторгнення називав «інформаційною операцією США». Назвав війну на Донбасі «громадянською», а також стверджував, що «не можуть бути мільйони людей терористами», заперечуючи окупацію Донбасу. В ефірах неодноразово перекидав відповідальність за розв'язання війни на українську владу. Систематично пропагував відновлення співпраці з Росією. Російські ЗМІ регулярно цитували ефіри Червоненка, де він заявляв про «переворот 2014 року», визнавав «ДНР/ЛНР». У жовтні 2021 заявив, що Зеленський «знехтував можливістю налагодити відносини з Путіним, оскільки не привітав його з Днем народження».

Також колишній міністр перебуває у реєстрі зрадників від руху «Чесно».

Нагадаємо, колишня генпрокурор Ірина Венедіктова може продовжити свою кар'єру на дипломатичному напрямку.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ