Про це 24 каналу розповів директор аналітичного центру «Політика» Микола Давидюк.

З одного боку, говорить експерт, у ситуації із затриманням Рубана є момент, що в українців мало довіри до тих, хто розповідає про всі ці терористичні загрози. Але з точки зору логіки нинішніх подій і процесів це затримання не дивує.

«Росія підіймає політичні ставки. З цим треба боротися, і цього треба остерігатися. На жаль, чотири роки війни змусили і населення, і владу, і політиків розслабитися. Але війна може бути в Києві в будь-який день. І не треба до цього ставитися буденно», – підкреслив Микола Давидюк.

Нагадаємо, як уже писав «Вголос», увечері 8 березня СБУ затримала Володимира Рубана, який перевозив з окупованої території чималий арсенал зброї. 

Затримання відбулося неподалік від контрольно-пропускного пункту в'їзду/виїзду через лінію розмежування «Майорське» на дорозі між окупованим містом Горлівка та підконтрольним Україні містом Бахмут при спробі перетину лінії розмежування із забороненим «товаром».

Згодом стало відомо, що Рубану оголошено підозру за трьома статтями – за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 «Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 «Терористичний акт». 

ІА "Вголос": НОВИНИ