Найбільш болючою «точкою» для Росії завжди був Кавказ, адже його населяють мусульмани, котрих захопили у дуже жорстокій і кривавій різанині. І вони про це пам’ятають.

Про це у коментарі «Вголосу» розповів директор Недержавного аналітичного центру Українські студії стратегічних досліджень Юрій Сиротюк.

«Тим більше, мусульманські країни дуже войовничі, тому саме цей регіон завжди був для Росії «гарячою точкою» № 1», — наголосив експерт.

Також, за словами Юрія Сиротюка, небезпечними у плані сепаратизму для Росії є й інші регіони.

«Це і Татарстан, який населяють також мусульмани і яких захопила Росія — також постійно тяжіє до незалежності. Далекий Схід Росії, до прикладу, — це регіони, які з нею не пов’язані навіть залізничним сполученням. Вони взагалі вже живуть в азійському економічному просторі. У них більше спільного з Китаєм і країнами Сходу, ніж із Росією», — уточнив фахівець.

Він додав і те, що в Росії є і постійні прояви козацького сепаратизму на Кубані. «Також  варто згадати і бурятів-буддистів, котрі живуть у районі озера Байкал і займають територію розміром, як територія Франції. Вони жодним чином із Росією не пов’язані — ні ментально, ні культурно, ні навіть економічно, якщо не враховувати визиску. Та ж сама історія — з якутами, котрі мешкають на півночі країни. Навіть ком’яки, котрі проживають у районі навколо Москви, теж скористаються першою спробою розколу», — резюмував він.

Більше читайте тут: «Розкол Росії почнеться з Москви».

ІА "Вголос": НОВИНИ