Про це у інтерв’ю кореспонденту «Вголосу» розповів директор центру «Українські студії стратегічних досліджень» Юрій Сиротюк.

«Будапештський меморандум – це документ, який засвідчує, що у відповідь на добровільну відмову України від ядерного статусу і позбавлення нас третього у світі ядерного потенціалу країни-підписанти гарантували нам захист у випадку будь-яких посягань на суверенітет та територіальну цілісність. Військова агресія з боку РФ є прямим порушенням Будапештського меморандуму – і на це мала б бути однозначна реакція країн-підписантів. Оскільки її не було, то влада мала б застосувати усі можливості, аби її викликати. Натомість вона погодилась на нав'язаний нам імпотентний «нормандський формат» і, схоже, не збирається від нього відмовлятись. Тим часом через цю владну беззубість і без'язикість ми щодня втрачаємо кращих синів України», – сказав Юрій Сиротюк.

Весь текст можна прочитати за посиланням: «Не йдучи на перемовини у «будапештському форматі», влада здійснює посадовий злочин»

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ