Про це пише healthinfo.

Заварюйте дешевий пакетований чай. Танін і амінокислоти, що містяться в чаї, сприяють нашому розслабленню. Також ці речовини допомагають подолати тривогу, знизити кров'яний тиск і ризик захворіти хворобою Альцгеймера.

Найбільше таніну і амінокислот міститься в стеблах чаю, якими набивають дешевий пакетований чай, в той час як у сирих листках чайного дерева, з якого роблять елітний чай, цих корисних речовин менше.

Уникайте молока. Або не уникайте. Деякі дослідження стверджують, що молоко знижує кількість антиоксидантів у чаї. Інші вчені категорично з цим не згодні. Загалом, тут справа смаку.

Віддайте перевагу зеленому чаю. Чорний, білий, зелений сорти чаю походять від однієї рослини – камелії сіненсіс. Різниця між ними в тому, коли збирають урожай і рівні його окислення.

Катехіни, які є антиоксидантом і сприяють підтримці в нормі серцево-судинної системи і ваги людини, зберігаються в неокислених зелених і білих чаях.

Збивання чаю може додати йому гіркість і випарується танін. Той, який відповідає за наш спокій і знижує кров'яний тиск.

Заварювати 20 хвилин. Чай потрібно пити тільки свіжим. Але найкориснішим він є не через 1-2 хвилини після заварки, а через 20 хвилин. У цей час кількість антиоксидантів у чаї максимальна, після чого вона починає знижуватися. Тільки не пийте вчорашній чай, оскільки в ньому починають виділятися шкідливі речовини.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ