Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявив голова Львівського відділення Українського герпетологічного товариства Тарас Гринчишин.

За його словами, з кожним роком український клімат стає дедалі сухішим, що сприяє розмноженню змій. Адже за таких погодних умов є більші шанси на виживання потомства.

«Окрім того, хімізація зараз не така, як була в радянські часи, тому комахи і гризуни, які є їхньою поживою, теж більше виживають, і це також сприяє збільшенню популяції», - додав Тарас Гринишин.

Втім, за словами експерта, боятись змій не варто, адже ці плазуни, як і всі дикі тварини, намагаються уникати контактів з людиною. Проте бувають випадки, коли вони просто не можуть цього зробити:

«Змії глухі, вони не чують голосу чи шуму, але добре відчувають вібрацію. Якщо грунт занадто м`який, якщо на ньому є листя, то це заважає їм чути вібрацію».

Тож, якщо людина таки натрапила на змію, то її варто обходити на відстані двох метрів. У випадку, якщо укусу уникнути не вдалось, то слід знерухомити уражену кінцівку, випити таблетки від алергії і звернутися до лікаря.

Більше – у відео. Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ