Швидка кульмінація наступу окупантів біля Бахмута, спроба штурму Вугледара і наступ військ рф в Луганській області, що зупинився, ймовірно, створюють хороші умови для українських контрнаступальних операцій.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Станом на 8 лютого експерти ISW вважали, що російські сили повернули собі ініціативу на сході України. Але  російські сили не змогли скористатися отриманою ініціативою, щоб досягти якихось значних успіхів.

Війська рф, ймовірно, втратять ініціативу в Україні найближчими місяцями через очікувану кульмінацію їхніх трьох основних наступальних операцій.

Раніше, у липні 2022 року, ЗСУ перехопили ініціативу після кульмінації російського наступу щодо захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська, а за кілька місяців провели контрнаступальні операції, внаслідок яких було звільнено великі райони Харківської та Херсонської областей.

Кульмінація нинішніх трьох наступальних операцій росії, ймовірно, дозволить українським силам розпочати контрнаступ у будь-якому місці вздовж лінії фронту, який вони визнають найбільш вдалим для таких операцій.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

В окупованому Мелітополі пролунали вибухи

Російський пропагандист Соловйов заявив, що потрапив під обстріл в Україні

У вищому керівництві РФ назріває конфлікт через вимогу штурму Вугледара – Генштаб

ІА "Вголос": НОВИНИ