Список найбрудніших місць у домі, а також поради як підтримувати чистоту у своєму помешканні, опубліковано на ukrhealth.net.

1. Гаджети

500 тис. бактерій живуть на кожному квадратному сантиметрі клавіатури і мишки – це в 20 тис. разів більше, ніж в унітазі. Пил, крихти, звичка працювати брудними руками – все це породжує колонії хвороботворних мікроорганізмів.

Тому варто витрушувати клавіатуру від крихт і пилу, а гаджети протирати спиртом. Не варто також їсти за комп'ютером.

2. Губки для миття посуду

Це найбрудніший предмет на кухні, навіть враховуючи підлогу. Після кожного миття на губці залишається невидимі оку залишки їжі і жир. Плюс вона постійно волога і лежить в теплому, що дає можливість для бактерій.

Це може призвезти до багатьох проблем: від розладу шлунка до дизентерії. Тому треба міняти губку хоча б раз на тиждень.

3. Дверні ручки, вимикачі

Людина постійно торкається їх брудними руками, тільки увійшовши з вулиці. Експерти кажуть, що за ступенем забруднення вимикачі і ручки можуть перевершувати навіть килимок під дверима.

4. Душова фіранка

Вологість, теплота і бруд, які людина змиває з себе. Цього достатньо для появи мікробів. Фіранку краще змінювати раз в 2-3 місяці, а щотижня прати.

5. Сміттєвий кошик

Місце для сміття можна зробити безпечним, якщо дотримуватися кількох правил: використовувати одноразові мішки, виносити вчасно сміття і раз на рік купувати новий контейнер.

6. Штори

Це найбільший в домі збирач пилу. Штори можуть роками висіти і здаватися чистими, а насправді на них  мешкають сотні пилових кліщів. Щоб цього не відбувалося, потрібно струшувати з них пил і прати 2 рази на рік.

ІА "Вголос": НОВИНИ