Медіаексперт, професор, доктор наук із соціальних комунікацій Олександр  Чекмишев вважає: для боротьби з пропагандою в Україні не потрібні окремі інституції.

Про це він розповів у коментарі «Вголосу».

«Але це має бути системно розподілена робота. Зокрема те, що стосується війни та військових справ – тут мають працювати фахівці з військової пропаганди та контрпропаганди», - уточнив він.

Натомість політтехнолог Петро Охотін додав: «Для того ж, щоб боротися з фейками, потрібно самим їх не розповсюджувати, а  також виховувати критичне мислення у громадян. Натомість я не бачу, щоб політики були зацікавлені в цьому».

Медіаюрист Інституту масової інформації Алі Сафаров зі свого боку наголосив: «Перш за все треба належним чином застосовувати чинне законодавство. Визнання Криму російським, заяви, що «Донецьк і Луганськ  – це не Україна» – є кримінально караними злочинами відповідно до статті 110 Кримінального кодексу України, незалежно від того, хто саме висловлює таку думку і яким способом цю думку публічно поширюють».

Другим напрямком, за словами Сафарова, є роз’яснювальна і освітня робота щодо медіаграмотності. Третім – створення якісної правдивої інформації про події і широке розповсюдження такої інформації. Зміни до законодавства для цього не потрібні, або потрібні лише в певних незначних обсягах.

Більше читайте тут: «Інформаційна безпека: реальна боротьба та вкрадені мільйони».

ІА "Вголос": НОВИНИ