Стартап Arrivo заснував колишній працівник SpaceX Броган Бемброган. Про це пише The Verge, наголошуючи, що стартап вже уклав першу угоду проекту з владою США, - передає Еспресо.

Щоб пересуватися по швидкісних дорогах, пасажири повинні будуть використовувати спеціальні транспортні засоби - легкові та вантажні машини або транспортні платформи для звичайних автомобілів.

Передбачається, що спеціальний транспорт буде пересуватися по швидкісних дорогах за допомогою магнітної левітації, а також зможе їздити по звичайних дорогах.

Arrivo вже уклала угоду з транспортним управлінням штату Колорадо про будівництво дороги в Денвері. Передбачається, що вона буде побудована уздовж існуючих доріг і дозволить дістатися з центру міста в аеропорт за дев'ять хвилин замість нинішніх 55.

Компанія розраховує завершити будівництво своєї дороги вздовж платної траси Е-470 до 2019 року і запустити пасажирські перевезення в 2021 році.

Екс-інженер SpaceX Броган Бемброган заснував Arrivo після звільнення з Hyperloop One, де він був технічним директором. У середині 2016 року він поскаржився інвесторам компанії на нецільову розтрату коштів керівниками проекту, а потім заявив про погрози на свою адресу.

У відповідь Hyperloop One звинуватила його в спробах створити проект Hyperloop Two і переманити частину співробітників.

ІА "Вголос": НОВИНИ