Про це повідомив прес-центр Управління адвокатів з особливих справ США, передає Reuters, – пише Еспресо.

Зазначається, що Флінн збрехав ФБР про свої контакти з послом Росії в США Сергієм Кисляком. У відомстві стверджують, що він тоді «навмисно і свідомо робив помилкові і неправдиві заяви». 

У результаті колегія суддів призначила на сьогодні слухання у цій справі. 

Звинувачення проти Флінна висунув саме спецрадник з розслідувань можливих зв'язків виборчого штабу Трампа з Росією під час виборів 2016 року Роберт Мюллер.

Нагадаємо, 13 лютого Флінн пішов з посади радника з національної безпеки президента Трампа після того, як стало відомо, що він ввів в оману чиновників Білого дому щодо контактів з російським послом Сергієм Кисляком під час президентської кампанії.

Флінн в своїй декларації вказав, що отримував гонорари від російських компаній.

Зазначимо, що раніше екс-керівник ФБР Джеймс Комі займався розслідуванням щодо втручання російської влади у вибори США, однак був звільнений Трампом.

Пізніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Трамп нібито намагався вмовити Комі припинити розслідування щодо свого екс-радника з нацбезпеки Майкла Флінна. Екс-радник залишив свою посаду після того, як стало відомо, що він ввів в оману чиновників Білого дому щодо контактів з російським послом Сергієм Кисляком під час президентської кампанії. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ