Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

«Правоохоронці встановили, що представники групи компаній, підконтрольних колишньому народному депутату від Партії регіонів, через фіктивне підприємство оформили незаконну перереєстрацію прав власності на елеватор з метою перепродажу та виведення коштів за кордон», - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що потужності елеватора залучені до виконання Генерального договору, укладеного з Китайською Народною Республікою, в рамках якого державній корпорації під гарантії уряду України надано кредитні кошти в сумі 1,5 мільярда доларів США. Незаконне привласнення елеватора могло призвести до розірвання договору, наголосили в СБУ.

За матеріалами Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ органами прокуратури зареєстровано кримінальне провадження, у рамках якого на підставі ухвали суду на цілісний майновий комплекс накладено арешт. Цим забезпечено можливість ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» продовжувати здійснювати господарську діяльність для виконання договору з КНР.

У рамках кримінального провадження слідство ініціює у судовому порядку розгляд питання щодо повернення елеватора у власність державної корпорації.

Триває досудове слідство з метою притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до протиправного заволодіння державним майном.

ІА "Вголос": НОВИНИ