Про це повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

При цьому не вказано, в чому саме полягає зміна підозри.

«Після оголошення про зміну раніше повідомленої підозри іншим фігурантам кримінального провадження досудове розслідування буде закінчено та матеріали досудового розслідування у порядку ст. 290 КПК України будуть відкриті стороні захисту», – зазначає Сарган.

Після цього, за її словами, обвинувальний акт буде направлений до суду для розгляду по суті.

Водночас сам Добкін заявив, що підозру йому не змінили. Кримінальні статті підозри, за його словами, залишились попередніми.

«Це процедура така. Коли закінчується досудове слідство, перед передачею до суду мені дають уточнену підозру, яку слідчий вже сформулював у такому вигляді, в якому будуть передавати її в суд і пред'являти мені звинувачення», – пояснив нардеп.

За словами «опоблоківця», тепер він буде ознайомлюватися зі справою, після чого її передадуть в суд.

Раніше повідомлялося, що народному депутату від фракції «Опозиційний блок» Михайлу Добкіну Генпрокуратура України вручила підозру.

Нагадаємо, як писав «Вголос» парламентарі підтримали зняття недоторканності, затримання та арешт із народного депутата від «Опозиційного блоку», екс-мера Харкова Михайла Добкіна.

За даними Генпрокуратури, Михайло Добкін може бути причетним до незаконного присвоєння кооперативами 78 га земель у Харкові нормативною вартістю понад 220 млн грн. Мова йде про можливе порушення статей «шахрайство», «розкрадання», «створення злочинної організації», «зловживання»  Кримінального кодексу України. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ