Олександр Данилюк, секретар РНБО у 2019 році та співзасновник Центру національної стійкості і розвитку розповів про підступну тактику Росії - «нову реальність»: «Наступним кроком буде, скоріше за все, створення нової реальності в Білорусі, це тільки питання часу. А це означатиме, що у нас на півночі будуть російські війська з російськими прапорами».

Про це йшлося в програмі телеканалу НТА «Юркевич. Акценти».

Зокрема Данилюк зазначив, що градус напруги дуже високий.

«Те, що за останній тиждень оголошується  деескалація, реальність дуже серйозно відрізняється. Частина озброєння і військ відведена, але вони можуть туди дуже швидко повернутись. Акваторія Азовського моря повністю закрита, велика частина акваторії Чорного моря – закрита до жовтня.  Росія за останній місяць точно нічого не втратила, деескалація не відбулася. Вона навпаки, зайняла нові позиції в порівнянні з тим, що було два місяці назад», – зазначив гість програми.

Також він переконаний, що росіяни, ведучи гібридну війну, аби не підлаштовуватись під інших створюють нову реальність. Це стосується вже майже домовленої зустрічі Путіна з Байденом, та закриття акваторії, а це впливає напряму на нашу економіку.

«Наступним кроком буде, скоріше за все, створення нової реальності в Білорусі, це тільки питання часу. А це означатиме, що у нас на півночі будуть російські війська з російськими прапорами. Тому ситуація дуже непроста і розслаблятися точно не час, – заявив Данилюк. – Росія грає дуже агресивно, вони не бояться блефувати, це їх стиль».

Також Олександр Данилюк переконаний, щоби знайти слабкі сторони Росії, треба перше зрозуміти її сильні сторони, які вони будуть задіювати.

«Нам треба захищатися саме проти їх сильних сторін. Слабкі сторони ми з нашими партнерами знайдемо і будемо по них бити, але їх сильні сторони для нас є найбільш небезпечними. Росія не може дотягнутися до Сполучених Штатів, тому всю свою злість вони будуть зривати на Україні. Це дуже неприємна реальність, але нам з треба жити, до цього готуватися», – наголосив політик.

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ