Про це повідомляє Сьогодні.

«Пообіцяй мені, тату!» Ці слова, як заповіт, перед смертю сказав син віце-президента США. Джозефу Робінетт «Бо» Байдену було 46. У 2015-му він помер від пухлини головного мозку. Джозеф Байден-батько пообіцяв і зробив. Через 2 роки вийшла книга. На обкладинці напис – «Пообіцяй мені, тато». На трьохстах сторінках колишній віце-президент Сполучених Штатів розповідає про найважливіші рішення в житті: як вдалося подолати кризу в Іраку і Центральній Америці. А ще - про Україну, анексію Криму та події на Донбасі.

В один зі своїх візитів до Києва в грудні 2015-го Байден заявив депутатам Верховної Ради: «перед вашою державою стоять дві великі загрози - російська агресія і суцільна корупція». Якщо ви впораєтеся, я не сумніваюся, що депутати цієї Ради увійдуть в історію, як батьки-засновники нової, вперше по-справжньому демократичної вільної України. Я сподіваюся на це».

Це перша книга політика світового рівня, яка так докладно описує Україну і події її історії. Байдена не раз називали одним із найбільших друзів офіційного Києва.

У книзі Джо Байден докладно описує кожен із шести своїх візитів до Києва. Згадує, як спілкувався з представниками української влади.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ