Про це повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

«Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою колишнього заступника голови Київської обласної державної адміністрації та начальника управління лікувально-профілактичної допомоги Департаменту охорони здоров’я вказаної облдержадміністрації, в одержанні неправомірної вигоди», - йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що заступник голови облдержадміністрації будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, використовуючи надані йому повноваження, з метою особистого незаконного збагачення, вимагав та за пособництва начальника підпорядкованого управління отримав від підлеглої працівниці неправомірну вигоду в сумі 200 тис. грн за безперешкодне її звільнення з посади у зв’язку з переведенням на інше місце роботи.

Дії колишнього заступника голови облдержадміністрації кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України, начальника управління вказаного органу за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до Голосіївського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

ІА "Вголос": НОВИНИ