У Росії найпопулярнішим засобом від похмілля вважається розсіл – дія розсолу пояснюється тим, що він одночасно бореться із зневодненням і відновлює втрати солей-електролітів. Однак, доза «ліків» повинна бути помірною – не більше склянки.

У Голландії п'ють пиво, цей спосіб знайомий і нашим співвітчизникам.

Італійці справляються з похміллям з допомогою чашки міцного еспресо або рістретто, можна і не однієї.

У Норвегії популярний спосіб боротьби із похміллям – велика горня жирних вершків.

Не оригінальні і китайці – вони воліють пити міцний зелений чай.

У Німеччині готують так званий «сніданок після п'янки» – рулети з соленого оселедця з начинкою з маринованих овочів.

А в Туреччині вважають за краще з'їдати кокореч – смажені на рожні баранячі тельбухи, які дрібно рубають з зеленим перцем, чебрецем і помідорами, рясно посипають червоним перцем і кладуть у теплий хрусткий коржик.

Схожою стравою лікуються і в Британії, там науково довели, що сендвіч з беконом лікує похмілля найкраще.

Томатний сік вибрали в якості головного «антипохмелина» США і Монголія, однак з різними добавками. У Штатах до томатного соку додають яєчний жовток та інгредієнти класичної «кривавої Мері», тільки без алкоголю – вустерширський соус, соус табаско, сіль і перець. А монголи додають в томатний сік мариноване око вівці і випивають склянку соку залпом.

Французи лікують похмілля вишукано – з допомогою устриць. А японці їдять мариновані сливи – вони допомагають подолати нездужання, навіть якщо свята тривають не один день.На Гаїті з похмільним синдромом борються за допомогою ритуалу вуду: вранці відшукують спустошену напередодні пляшку і закривають її пробкою, в яку встромляють 13 шпильок з чорними голівками.

Найбільш популярним засобом боротьби з похміллям, який рекомендується як мінімум у 10 країнах по всьому світу, від Східної Європи до Латинської Америки, є жирний і гострий м'ясний суп.

Джерело: ТСН

ІА "Вголос": НОВИНИ