Київ домовлявся про поставки львівських трамваїв, але завод ці поставки зірвав. Про це мер столиці Віталій Кличко сказав, відповідаючи на запитання, чому Київ віддає перевагу польським, а не вітчизняним трамваям, повідомляє прес-служба КМДА.

Столичний мер розповів, що провів переговори із польським виробником трамваїв PESA щодо організації виробництва цього виду міського транспорту в столиці.

«Ми обговорили з польською компанією PESA, європейським лідером у своїй галузі, також і те, щоб збирати трамваї у Києві. Для міста це додаткові робочі місця та джерело надходження податків», - підкреслив мер.

За його словами, Київ вже отримав один із трамваїв PESA.

«Це сучасний трамвай четвертого покоління, який сьогодні працює на лінії швидкісного трамваю в Києві. Наше завдання – оновити парк пасажирського транспорту, тому ми продовжимо закупляти нові трамваї», - наголосив Кличко.

Як повідомляв «Вголос», торік Київ уклав угоду про купівлю 7 низькопідлогових трамваїв «Електрон» на суму 183,75 млн. грн. З цієї партії столиця одержала зі Львова лише два трамваї, які зараз експлуатуються «Київпастрансом».

ІА "Вголос": НОВИНИ