У Лондоні, на території ринку Spitalfields Market знайдено поховання таємничої жінки, одягненої в шовк і золото.

Дослідники стверджують, що жінка належала до еліти Римської імперії, пише Insider.

Жінка, яка жила в четвертому столітті і була похована в кам'яному саркофазі під ринком у Лондоні Spitalfields, була частиною еліти Риму, переконані дослідники.

Тіло було знайдено у вишукано оздобленій свинцевій труні, яка сама була поміщена всередину кам'яного саркофага, і вказувало на те, що вона була багатою людиною і з високим статусом. Однак ступінь її багатства додатково досліджується групою вчених із Лондонського музею археології.

Стало відомо, що аналіз зубів жінки свідчить про те, що вона, ймовірно, провела більшу частину свого життя на материковій Європі. Вважається, що вона переїхала до Англії після одруження з чоловіком. Найімовірніше вона була дружиною римського сенатора приблизно між 350 і 410 роками.

Жінку було загорнуто у високоякісний китайський шовк, переплетений тонкою золотою ниткою. Мікроскопічний аналіз одягу жінки виявив, що він був фіолетовим – ознакою багатих і могутніх.

Зараз Spitalfields Market – це жвавий ринок у Східному Лондоні, де продаються одяг, ювелірні вироби, предмети мистецтва та предмети для дому.

Читайте більше новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ