Відтак, проводить реконструкцію, ремонт та повну заміну електрообладнання. До прикладу, для надійного та якісного електропостачання південної частини міста Львова Товариство провело технічне переоснащення підстанції «Львів-8» напругою 110/10/6 кВ, що обслуговує цей район. Підстанція працює з 1966 року і живить житлові та промислові мікрорайони, які інтенсивно розвиваються — вул. Стрийська, Гашека, Володимира Великого, Наукова, Княгині Ольги, Пулюя, Трускавецька.

До того ж, зріс добробут львів’ян порівняно з минулим століттям — сьогодні в кожному помешканні є багато доволі потужних побутових електроприладів. У зв’язку з цим підстанція потребувала переоснащення. Аби вирішити цю проблему в 2016 році ПАТ «Львівобленерго» замінили трансформатора Т-2 потужністю 25 МВА (мегавольтампер) на трансформатор більшої потужності — 40 МВА. Також на підстанції «Львів-8» встановлений новий елегазовий вимикач АBB та трансформатори струму 110 кВ, замінені ввідні комірки Т-2 6 кВ та 10 кВ з маслонаповненими вимикачами на вакуумні вимикачі Schneider Electric.

«Ми працюємо на випередження, аналізуємо ріст навантаження і плануємо модернізацію електромереж та обладнання. Минулого року за кошти Інвестиційної програми ПАТ «Львівобленерго» здійснило технічне переоснащення підстанції «Львів-3», яка забезпечує електропостачання центральної частини міста, в 2016 році ми цю роботу продовжуємо — модернізуємо підстанцію «Львів-8», — розповів технічний директор ПАТ «Львівобленерго» Володимир Романишин.

Капіталовкладення в переоснащення підстанції «Львів-8» склали понад 15,6 млн грн (без ПДВ). Паралельно тривають роботи з підвищення надійності електропостачання в районах області. Один таких об’єктів — у місті Пустомити. Тут енергетики замінили кабельні електромережі, а також замість старого електрообладнання встановили бетонну комплектну трансформаторну підстанцію нового типу. Завдяки цьому значно підвищиться надійність електропостачання центральної частини міста Пустомити, в тому числі центральної районної лікарні, освітніх закладів. Тут капіталовкладення склали 1,6 млн грн (без ПДВ). Нагадаємо, що з 01 вересня 2016 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) вводить нові тарифи на електричну енергію для населення. Зі своєї сторони ПАТ «Львівобленерго» вкладає кошти у підвищення надійності та якості електропостачання споживачів. Загалом Інвестиційна програма ПАТ «Львівобленерго» на 2016 рік складає 171,7 млн грн (без ПДВ). Зокрема, енергетики здійснять технічне переоснащення чотирьох високовольтних підстанцій 35-110 кВ, 31,3 км повітряних ліній 0,4-10 кВ, 7,9 км кабельних ліній 0,4-10 кВ, збудують 40,2 км нових електромереж та 13 розвантажувальних трансформаторних підстанцій.

Довідка:

Згідно з рішенням НКРЕКП, з 1 вересня цього року в середньому тарифи на електроенергію для населення зростуть на 26%. Зокрема, мешканці міст оплачуватимуть за тарифами: 71,4 коп. за 1 кВт·год з ПДВ за обсяг, спожитий до 100 кВт∙год електроенергії на місяць (включно), 129 коп. — за обсяг понад 100 кВт∙год до 600 кВт∙год, 163,8 коп. — за обсяг понад 600 кВт∙год. Аналогічна вартість встановлена для сільських мешканців, єдина відмінність — по найнижчому тарифу — 71,4 коп. за 1 кВт·год з ПДВ — вони будуть розраховуватись за обсяг до 150 кВт·год на місяць.

ІА "Вголос": НОВИНИ