Про це інформує відділ корпоративних зв’язків підприємства.

Цьогоріч лелек на Львівщині чекають 120 нових «євроосель».

Платформи під лелечі гнізда на опорах ліній електропередачі встановлено в Сокальському РЕМ – 20, у Городоцькому РЕМ – 17, у Кам’янка-Бузькому РЕМ – 14, у Пустомитівському РЕМ – 10, у Бродівському та Перемишлянському РЕМ – по 8, у Мостиському та Буському РЕМ – по 7, у Жовківському РЕМ – 6, у Золочівському, Яворівському, Миколаївському та Радехівському РЕМ – по 5, у Дрогобицькому РЕМ – 2, Шахтному РЕМ – 1. 

«Саме розташування гнізд на опорах ліній електропередачі є великою небезпекою для життя птахів, особливого для молодих лелечат, які під час перших спроб вильоту з гнізда можуть зіткнутися з проводами і загинути. Крім того, у дощову погоду гніздо намокає, стає електропровідним, що теж є загрозою для лелечої родини», – ідеться в повідомленні.

Разом з тим лінії електропередачі пошкоджуються від лелечого посліду, відбувається коротке замикання і, як наслідок, перерви в електропостачанні споживачів.

Тому 2005 року ПАТ «Львівобленерго» долучилося до міжнародної ініціативи «Захист білого лелеки», в рамках якої здійснює «євроремонт» лелечих гнізд — встановлює над опорою платформи, на які переносять рештки старого гнізда, а на проводах монтують електроізоляційні трубки, щоб захистити птахів під час вильоту з гнізда.   

ІА "Вголос": НОВИНИ