У середу, 28 серпня, свята Церква святкує велике свято Успіння Божої Матері – день, коли ми прославляємо кінець земного життя Пречистої Діви Марії. Чому ми не сумуємо в день смерті Пресвятої Богородиці, а святкуємо цю подію? Тому що Її смерть була незвичайною, тому що Вона не померла, а заснула, не відчуваючи смертних страждань. Її тіло відразу з душею було взяте Господом до неба. Звідси - і слово «успіння». Саме тому на іконах Успіння Пресвятої Богородиці зображується Син Божий, Який стоїть над Її гробом, тримаючи в руках душу Своєї Матері. Привітання опублікував митрополит Епіфаній на сторінці у Facebook.

Успіння Божої Матері – це день, наповнений торжеством безсмертя та вічного життя. Для віруючої в Господа Ісуса Христа людини смерть не є закінченням життя, вона - таїнство народження вже в новому, вічному житті. Тому Церква навчає нас не боятися земної смерті; померлих називає спочилими, покійними, тобто тими, що заснули та знайшли вічний спокій і блаженне життя з Богом, Богородицею та всіма святими.

Пресвята Богородиця як за земного життя, так і тепер є заступницею перед Богом. Саме до Неї ми звертаємось, просячи покрову і спасіння, бо через Матір Божу сталося спасіння усього людства: через Неї Ісус Христос прийшов на землю, за Її посередництва Спаситель приходить у наші серця.

Як писав «Вголос», сьогодні – Успіння Пресвятої Богородиці.

ІА "Вголос": НОВИНИ