Митрополит Епіфаній наголосив, що не потрібно акцентувати увагу на зовнішньому вигляді людини, яка приходить до храму. Про це настоятель ПЦУ розповів під час візиту на Буковину, пише «Укрінформ».

Епіфаній заявив, що часто старше покоління створює перепони для осіб, котрі приходять у храм. Вони вважають, що жінки обов’язково повинні мати хустку і відповідний вигляд. Митрополит переконаний, що традиції потрібно шанувати, однак кожна людина має право самостійно обирати, в чому приходити до храму.

Він переконаний, що обмеження зовнішнього вигляду з боку інших осіб у церкві створює тиск, через який людина більше не захоче приходити до церкви. Якщо якесь вбрання суперечить церковним традиціям, то людина повинна усвідомити це сама.

Глава ПЦУ також розповів про перенесення певних церковних свят. Епіфаній наголосив, що поступово Церква буде втілювати нові реформи, однак зміни відбуватимуться не надто швидкими темпами. Календар змінять лише тоді, коли український народ буде готовий. Потрібно багато працювати у цьому руслі.

Як писав «Вголос», на Франківщині згорів монастир ПЦУ.

Напередодні Епіфаній розповів, за яких умов Лаври перейдуть до ПЦУ.

ІА "Вголос": НОВИНИ