"Наші відносини з РФ не повністю розірвані. Я завжди кажу, що дві країни не повинні розривати свої дипломатичні відносини", - повідомляють РИА Новости, посилаючись на заяву президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана в інтерв'ю телеканалу Al Arabia.

Турецький лідер зазначив, що хоче побудувати відносини з Росією "в рамках дипломатії". Він також підкреслив, що не хоче, щоб відносини двох країн рухалися в негативному напрямку.

Раніше Ердоган заявив, що не співпрацюватиме з коаліцією Росії, Сирії, Ірану та Іраку по боротьбі з угрупованням Ісламську державу, поки Сирію очолює президент Башар Асад

Як писав «Вголос», 24 листопада на території Туреччини, недалеко від кордону з Сирією турецький винищувач F16S збив російський військовий літак. Туреччина заявила, що російський бомбардувальник вторгся в її повітряний простір і був збитий після 10 попереджень.

Також Росія вимагає від Туреччини компенсацію за збитки від катастрофи Су-24 і запровадила проти Анкари низку санкцій. https://vgolos.com.ua/news/rosiya_hoche_vid_turechchyny_vybachen_ta_kompensatsiyu_za_zbytyy_su24_201485.html

ІА "Вголос": НОВИНИ