Про це повідомляє РБК Україна із посиланням на Hurriyet Daily News. «Не підтримуйте Християнсько-демократичний союз (ХДС), Соціал-демократичну партію (СДПН) і «зелених». Це все вороги Туреччини», - заявив Ердоган журналістам після п'ятничних молитов у Стамбулі 18 серпня 2017 року.

За його словами, необхідно підтримувати політичні партії, які не ставляться вороже до Туреччини. «Прямо зараз у Німеччині СДПН і ХДС кажуть: «ми можемо отримати багато голосів, якщо натиснемо на Туреччину». Я кажу всім своїм громадянам у Німеччині, щоб вони ніколи не підтримували ці партії», - резюмував Ердоган.

Відзначимо, в липні 2017 року Ердоган планував особисто виступити перед турками, що живуть у Німеччині, однак офіційний Берлін виступ заборонив, так само як раніше заборонив виступи двох турецьких міністрів. Так, відносини Туреччини та Німеччини суттєво погіршилися, в тому числі по лінії НАТО, після придушення спроби державного перевороту в липні 2016 року.

Туреччина звинуватила ФРН у підтримці організаторів путчу і відмову визнавати причетність до нього ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена. 

ІА "Вголос": НОВИНИ