Про це з посиланням на американського конгресмена Джима Моргана повідомляють Reuters і газета Huffington Post.

Джим Морган разом з іншими конгресменами на минулому тижні відвідав одну з частин Гуантанамо, де утримуються небезпечні злочинці, включаючи п'ятеро з тих, що організували теракти 11 вересня.

Військові відмовилися коментувати заяву Джима Моргана. Прес-секретар в'язниці, підполковник Семюель Хаус підкреслив, що не має право обговорювати особливо небезпечних ув'язнених, крім як у самих загальних виразах. Крім цього, він додав, що не може коментувати висловлювання членів Конгресу.

Журналісти не мають доступу до самих ув'язнених, проте вони змогли відвідати тюремну бібліотеку, куди їх пустили разом з політиками. За спостереженнями кореспондента Reuters, в'язням пропонують широкий вибір для читання від релігійних книг до детективів Агати Крісті та підручників з боротьби зі стресом. За даними інформагентства, раніше місцеві бібліотекарі розповідали, що переглядають всю літературу в пошуках еротики і замазують фотографії напівоголених моделей на рекламах у журналах.

Роман «П'ятдесят відтінків сірого» вийшов в 2011 році. Його автором стала британка Е.Л.Джеймс, яка виступає під псевдонімом Еріка Леонард. Книга описує стосунки молодої студентки і мільярдера і містить велику кількість еротичних епізодів з елементами садомазохізму. Роман швидко став бестселером в Європі і США. Згодом були опубліковані ще дві частини книги: «На п'ятдесят відтінків темніше» і «На п'ятдесят відтінків світліше».

Джерело: Лента

ІА "Вголос": НОВИНИ