У прес-релізі Банку Естонії йдеться про те, що рішення про закриття банку прийнято в зв'язку з постійним порушенням кредитною організацією правил по боротьбі з відмиванням грошей, передає «Інтерфакс».

За словами віце-президента центробанку, члена ради Фінансової інспекції Мадіса Мюллера, закриття Versobank мало вплине на економіку Естонії.

«Банківська система Естонії в цілому є стабільною і сильною. Закриття Versobank показує, що нагляд в естонських банках працює, а естонська держава не терпить порушень правил по боротьбі з відмиванням грошей», – сказав Мюллер.

Versobank займався переважно обслуговуванням клієнтів за межами Естонії. Станом на кінець 2017 року абоненти зберігали в Versobank близько 253 млн євро, що становить 1,5% обсягу депозитів в чинних в Естонії банках. 87% всіх депозитів в Versobank доводиться на нерезидентів.

Рада Гарантійного фонду Естонії вирішила компенсувати депозити клієнтів Versobank в розмірі до 100 тисяч євро. Виплати по депозитах понад обумовлені 100 тисяч євро будуть проводитися в межах судового провадження у ліквідації Versobank.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ