Естонський "Хансабанк" виступив із заявою протесту проти "втягування їх у політичне протистояння між Україною і Росією".

Реакцію банку викликали заяви члена СДПУ(о) Ігоря Шурми в контексті можливого зв'язку між Петром Ющенко і "РосУкрЕнерго".

Як відомо, Шурма заявив, що 3 січня "РосУкрЕнерго" здійснив два банківських платежі через Raiffeisen Zentralbank, як він підозрює, в інтересах Петра Ющенка – і отримувачем одного з переказів на суму 12,3 мільйони доларів була компанія Refin Commercial Company (Орегон, США) з рахунком в естонському Hansabank.

"Хансабанк" заявив, що SWIFT-платіж на суму 12,3 млн. доларів, представлений Шурмою, не перераховувався на рахунок Refin Commercial Company у "Хансабанку".

"Таким чином, копія платіжного доручення SWIFT, наведена в статті, яка нібито підтверджує здійснення платіжної операції, є некоректною і вводить читачів в оману", - відзначається в заяві.

"Дані, викладені в статті, ганьблять добре ім'я "Хансабанку" і впливають на довіру до банку", - також сказано в заяві, підписаній Андо Ноорметсом, керівником з комунікацій банку.

Як відомо, Шурма звернувся до президента Віктора Ющенка ініціювати розслідування, чи причетний його брат Петро до діяльності структур, пов'язаних з "РосУкрЕнерго".

Українська правда


ІА "Вголос": НОВИНИ