Армію Канади очолив етнічний українець генерал-лейтенант Пол (Павло) Винник.

Про це повідомляє Gazetta.ua

Про призначення на посаду стало відомо 14 липня після привітання прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо на його офіційній сторінці в Twitter.

Посол Канади в Україні Роман Ващук підтвердив, що генерал-лейтенант Винник очолив армію Канади. Повідомляється, що він є онуком українських поселенців зі Стрия.

Етнічний українець протягом двох років командував сухопутними військами Канади, а до цього очолював військову розвідку країни. За останні кілька років він кілька разів відвідував Україну, побувавши, зокрема, в селі Поздимир Львівської області, звідки родом його предки.

Призначення Винника заступником начальника Штабу оборони є найвищим досягненням українських канадців в збройних силах Канади. Він також є єдиним українцем, який командував сухопутними військами. Водночас щонайменше три етнічних українці отримували найстарше генеральське звання в канадських ВВС.

Як повідомляє офіцер ЗСУ Анатолій Штефан, Винник також сприяв отриманню українською армією новітньої зброї, а також її співпраці з канадськими інструкторами.

«2016-го після його візиту в Україну у львівських шахтах абсолютно випадково були знайдені далекобійні снайперські ґвинтівки і заблукали військові інструктори канадської армії», – написав український полковник.

Нагадаймо, уряд Канади виділить Україні 25 мільйонів доларів на допомогу у реалізації реформ щодо розвитку демократії.

ІА "Вголос": НОВИНИ