Етичний комітет – це цілком незалежний від адміністрації Клубу дорадчий орган, головною метою якого є контроль та сприяння дотриманню етичних норм учасниками бізнес-клубу.

Основне завдання Комітету полягає у формуванні цінностей етичного ведення бізнесу для донесення їх до бізнес-середовища. До того ж, він сприяє публічності та прозорості діяльності Клубу. Завдання Етичного комітету – врегулювати дотримання норм етики учасників, а в разі нехтування правилами – виключити з бізнес-спільноти. Тобто безпосередньо Етичний комітет перейняв на себе забезпечення надійності участі в Клубі Ділових Людей, що сприяє підтриманню його позитивної репутації. Не дарма ж другою неофіційною назвою організації є Клуб Надійних Людей.

Окрім вище перечислених завдань Комітету, варто згадати про його, без сумніву, важливу роль в суспільстві. Засади Етичного комітету являються формотворчим чинником в процесі розвитку громадянського суспільства. Таким чином, є невід’ємною інстанцією структури соціуму загалом. Слугуючи як і гарантом нормативності ведення бізнесу, так і каталізуючим фактором у плані розвитку свідомого суспільства.

У Клубі Ділових Людей щороку нагороджують двох десятків підприємців з надійною репутацією, імена яких визначають загальним голосуванням усіх учасників Клубу. У результаті, переможці отримують статуси експертів Етичного комітету і нагороду «Ділова репутація».

Що ж, враховуючи престижність отримання нагороди, основними компетенціями експертів комітету є:

 контроль виконання принципів Етичного кодексу учасниками Клубу, самим Клубом та його підрозділами;  прийняття рішення щодо виключення з Клубу учасників, які порушили принципи Етичного кодексу Клубу;  медіація в сфері дотримання етики у відносинах між учасниками Клубу, між Клубом та іншими комерційними, державними та громадськими організаціями;
 рекомендація інструментів для впровадження етики у діяльність кожного учасника Клубу, його бізнесу та у більшість сфер громадянського суспільства в Україні.

«Для учасників Клубу нагорода «Ділова репутація» є дуже важлива. Цією відзнакою пишаються, нею підтверджують власну надійність, бажання розвиватися та робити вагомі внески у розвиток економіки країни», – офіційний представник Голови Клубу Оксана Кулеба.

Нововведенням 2016 року буде те, що експертами Етичного Комітету стане 21 учасник Клубу. Саме вони отримають «Ділову репутацію 2016». Визначені такі квоти для філій Клубу: Львів – 10 осіб, Київ – 3 особи, Івано-Франківськ – 3 особи, Тернопіль – 3 особи, Луцьк – 1 особа, Рівне – 1 особа (відповідно до кількості учасників у кожній з філій).

Щодо терміну проведення виборів, то голосування триватиме тільки для учасників Клубу Ділових Людей до 15.00 31-го жовтня. Церемонія нагородження відбудеться 12 листопада під час Львівського Бізнес-вечора з нагоди 7-ої річниці Клубу Ділових Людей на Арені Львів.

Форма для голосування: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeIH3kE6eO2FveXQ0nd2k6wr3YY3C8PhPxIxm_ FNfgTHvFLqQ/viewform?c=0&w=1 

Увага! Враховуються голоси тільки дійсних учасників Клубу!

ІА "Вголос": НОВИНИ