Facebook позначатиме фейкові новини перед виборами президента у США в 2020 році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Verge.

Зазначається, що соцмережа представила новий набір інструментів для боротьби з маніпуляціями на виборах та поширенням фейків.

Таким чином Facebook планує ввести інструменти відстежування, які дозволять користувачам бачити скільки кандидати в президенти США витрачають на соцмережу, включаючи такі деталі як державні і регіональні витрати.

У програмі Facebook також передбачається бан за рекламу, яка закликає до ігнорування виборів.

Крім того, соцмережа відкриє більше інформації про власників сторінок через вкладку «Організації, які керують цією сторінкою». Там можна буде знайти юридичну назву організації, місто, номер телефону або веб-сайт.

Починаючи з листопада, видання, що знаходяться під редакторським контролем уряду, будуть позначені як «контрольовані державою ЗМІ». Зокрема, це торкнеться таких ресурсів, як Russia Today.

Також тепер складніше буде розповсюджувати фейки - соцмережа почне додавати ярлики на помилкові і частково помилкові фотографій і відео, посилаючись при цьому на спростування з перевірених джерел.

Нагадаємо, Facebook призупинив в Україні діяльність акаунтів і груп, які вели скоординовані кампанії з дезінформації. Серед заблокованих – сторінки інформаційних сайтів “Знай”, Politeka і Hyser.

ІА "Вголос": НОВИНИ