Про це пише сайт wyborcza.pl.

Заблоковано також профілі активістів цих організацій. Втрата є болючою, адже націоналісти користалися соцмережами, щоб зібрати гроші на Марш незалежності, який має відбутися 11 листопада у Варшаві.

В останній тиждень величезна кількість розпачливих написів польських націоналістів з’явилась у «Twitter», оскільки на FB вони більше не мають змоги що-небудь написати. У найбільшій соціальній мережі в світі більше немає великих націонал-радикальних польських організацій.

«Скасували профілі з мережами у кілька тисяч підписників. Товариство Марш незалежності – 250 тис. фанів, Національний рух – 170 тис., Загальнопольська молодь -80 тис.», - написав у «Twitter» президент Національного руху і депутат Роберт Вінніцкі (входив до списку Kukiz'15, тепер незалежний). 

Разом з тим, адміністратори заморозили профілі деяких національних активістів.
Профілі на FB не є «Тільки профілями» і націоналісти про це добре знають. За даними FB, на сайті щоденно логуються 11 мільйонів поляків. Досі націоналісти успішно використовували FB для промоції своїх акцій, рекламувати свої організації, знаходити прихильників. А також, щоб зібрати гроші на діяльність.
Марш незалежності організований за допомогою пожертвувань – націоналістам потрібно для його проведення близько 80 тис. злотих. Зараз на FB вони більше не можуть рекламувати збір коштів, а «Twitter» не в змозі компенсувати ці втрати.

«Забава з FB добігає кінця. 5 листопада товариство Маршу незалежності організовує маніфестацію під офісом адміністрації Facebook у Варшаві», - повідомив Роберт Бонкевіч, віце-президент Маршу незалежності.

Націоналісти переконані в тому, що блокування їх сторінок є результатом змови «лівих сил». Вони вважають, що деякі працівники польської філії FB в минулому працювали на «Комітет оборони демократії» (KOD) або медіа, що ними контролюються. 

Центральний офіс «Facebook» заперечує, що співробітники польського відділення впливають на видалення сторінок. А зміст польського сегменту найчастіше аналізує команда FB в Дубліні. 

«Facebook» підтримує свободу слова. Проте, свобода вираження повинна бути узгоджена із загальним відчуттям безпеки на FB. Наші стандарти спільноти забороняють, зокрема, утиски і переслідування, а також публікацію контенту, що містить мову ненависті, погрози. Атаки особи або групи осіб з приводу їх расової чи етнічної приналежності, національності заборонено FB. Такі матеріали будуть видалені, як тільки ми дізнаємося про них», - пояснили в польській філії FB.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ