«Наші найбільші виклики потребують глобальних відповідей – припинення тероризму, боротьба зі зміною клімату, запобігання пандемій. Прогрес вимагає об’єднати людей не лише в межах міста або країни, а й межах глобального співтовариства», – написав Цукерберг.  

Як зазначається, досі Facebook вбачав свою основну сімію в об’єднанні друзів і сімей. Зараз же прийшов час перейти на наступний етап. За словами Цукерберга, тепер компанія повинна зайнятися створенням глобальної соціальної інфраструктури.

«Найважливішою справою, яку може зробити Facebook, створити соціальну інфраструктуру, яка дозволить людям побудувати світову спільноту, засновану на спільності інтересів», – йдеться у зверненні.

Засновник Facebook назвав п’ять напрямків, розвитку яких може сприяти соціальна мережа:

Підтримка спільнот і зміцнення традиційних інститутів в світі;
Підтримка спільнот в області безпеки, які запобігають небезпеці і допомагають людям під час криз і після них;
Інформування співтовариства, яке знайомиться з новими ідеями і сприяє досягненню загального розуміння в світі, де у кожної людини є право голосу;
Сприяння розвитку громадянського суспільства;
Інклюзивне співтовариство, яке відображає загальні цінності і людяність, охоплюючи культури, нації і регіони в усьому світі.

Цукерберг також пообіцяв. що Facebook буде піклуватися про те, щоб поєднати людей разом у реальному світі, а не лише в мережі. Крім того, компанія допомагатиме у питаннях безпеки. Зокрема засновник Facebook нагадав про функцію Check Safety, яка дозволяє користувачам подавати відомості під час стихійного лиха чи іншої небезпеки.

У своєму зверненні Цукерберг вкотре наголосив, що компанія повинна посилити боротьбу з поширенням недостовірних новин. З моменту створення Facebook виріс до 1,8 млрд користувачів, але разом з тим підштовхнув людей до більш екстремальних політичних точок зору.

Як відомо, напередодні Facebook оголосив про запуск журналістського проекту для боротьби з фейковими новинами. 

Нагадаємо, восени 2016-го Цукерберг з дружиною оголосили, що жертвують $3 млрд на пошук «ліків від усіх хвороб». 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ