Про це пише Радіо Свобода.

Як повідомило 10 липня Британське управління Уповноваженого з питань інформації, з боку Facebook виявлено порушення Закону про захист даних 1998 року.

«Розслідування ICO дійшло висновку, що Facebook порушив закон, не захищаючи інформацію людей. Також було встановлено, що компанія не змогла продемонструвати, як інші люди збирали дані», – йдеться у повідомленні управляння.

Компанія Facebook може відреагувати на зауваження Уповноваженого з питань інформації, після цього буде ухвалене остаточне рішення щодо штрафу.

У Великій Британії триває розслідування щодо Cambridge Analytica. Компанію звинувачують у тому, що вона використовувала дані понад 50 мільйонів користувачів Facebook без їхньої згоди для вивчення виборців в інтересах кампанії Дональда Трампа та розсилки для користувачів політичної реклами з метою впливу на їхні передвиборні настрої.

Через звинувачення ціна акцій компанії Facebook 19 березня знизилася на майже 7%, що загалом може дорівнювати 30 мільярдам доларів.

Зазначимо, що інвестори, які вклали у соцмережу Facebook близько 3 мільярдів доларів, вимагають відставки Марка Цукерберга з посади голови правління і поділу посад голови правління та гендиректора.

Раніше «Вголос» писав, що через розслідування «Facebook» зупинив роботу близько 200 додатків.

Також стало відомо, що консалтингова компанія Cambridge Analytica, яка опинилася в центрі скандалу щодо використання даних користувачів Facebook, закривається.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ