Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Близько 14 мільйонів користувачів соцмережі Facebook упродовж п'яти днів, починаючи з 18 травня 2018 року, автоматично публікували приватні дописи не «лише для друзів», а з доступом для всіх. Керівниця відділу Facebook з питань приватності Ерін Еган у четвер, 7 червня, запевнила, що недолік системи виправлено і він не вплинув на жоден з дописів, які публікувалися користувачами до травня. «Ми хотіли би перепросити за цю помилку», – зазначила Еган, йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, в компанії закликали переглянути власні дописи попереднього місяця, щоб пересвідчитися у правильності налаштувань приватності.

Як відомо, Facebook нещодавно опинився у центрі скандалу, коли стало відомо, що соцмережа передавала дані користувачів китайським виробникам смартфонів. До того, у квітні, Facebook пережив інший масштабний скандал, коли стало відомо, що дані близько 50 мільйонів користувачів опинилися в руках британської фірми Cambridge Analytica. Cambridge Analytica збирала інформацію про людей для подальшого її використання у передвиборних кампаніях, зокрема у виборах президента США у 2016 році. Повідомлялося, що послугами Cambridge Analytica, зокрема, скористався штаб Дональда Трампа.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ