Американські вчені назвали кількість картоплі фрі, яку можна споживати без шкоди для здоров’я.

Про це пише The Sun.

Так, професор з Університету Гарварда Ерік Римм дослідив вплив картоплі фрі на людський організм і з'ясував, що вживання порції картоплі з 40 скибочок збільшує ризик розвитку серцевих хвороб.

Люди, які двічі чи тричі на тиждень вживали цей продукт, частіше за інших страждали на ожиріння, серцево-судинні захворювання і діабет.

Водночас, професор заявив, що безпечною може вважатися порція картоплі фрі, що містить 6 соломинок.

Разом з тим, він нагадав, що у смаженій картоплі міститься безліч калорій, солі, трансжирів, – і одночасно вкрай мало поживних речовин, вітамінів і мінералів, цінних для здоров’я. Відтак навіть невеликі її порції не повинні бути щоденними.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ