Кукурудза є одним із кращих джерел вітаміну К, необхідного для нормальної роботи серцево-судинної системи, передає Zdorovia.
Також ця рослина багата на вітаміни групи С, РР, В, містить фосфор, калій, мідь, йод та фтор. А ще кукурудза містить елементи, необхідні для роботи нервової системи та підвищення імунітету.
Окрім того, у рослині є збалансована кількість білків, жирів і вуглеводів, необхідних для здорового раціону.
Основна цінність кукурудзи у рильцях – світло-коричневих волосках, що обрамляють качан. З них роблять безліч ліків. Ці рильця знижують рівень цукру у крові, мають сечогінну дію і покращують відтік жовчі, а ще – уповільнення процесів старіння та піднімають настрій.
Але в деяких випадках кукурудза може завдати шкоди. Не рекомендується вживати багато кукурудзи в їжу якщо:
1. Є схильність до тромбозів і підвищене згортання крові. Як згадувалося вище, кукурудза містить багато вітаміну К, який покращує згортання крові, тому для людей, у яких є схильність до утворення тромбів, кукурудза дуже небезпечна.
2. Був гастрит або проблеми зі шлунком. Як їжа, кукурудза досить важка і для її перетравлення важлива відсутність проблем з шлунком і виділенням ферментів.
3. Є загострення виразки або проблеми з дванадцятипалою кишкою. Зерна кукурудзи можуть викликати здуття в кишечнику, що погіршить стан хворого і може його травмувати.
Людям, які мають масу тіла нижче норми, не рекомендується вживати в їжу кукурудзу, адже вона суттєво знижує апетит.
ІА "Вголос": НОВИНИ