Про це розповіла начальник відділу загальної освіти департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сислюк під час прес-конференції сьогодні, передає кореспондент «Вголосу».

Ірина Сислюк зазначила, що, відповідно до наказу Міністерства освіти України, якщо у школяра є дуже серйозні причини, які унеможливлюють участь у державній підсумковій атестації (ДПА) під час зовнішнього незалежного оцінювання, то він зможе її скласти в навчальному закладі. Чиновниця наголосила, що підстави для відсутності на ДПА у формі ЗНО мають бути дуже вагомими, до прикладу, серйозна хвороба чи терміновий виїзд за кордон. У цьому ж наказі Міносвіти є вимоги, яких повинні дотримуватися вчителі, готуючи ДПА для таких школярів.

«Хочу наголосити, що скласти державну підсумкову атестацію в навчальних закладах можуть лише ті діти, яким не потрібне ЗНО. Тим дітям, які вступатимуть у навчальні заклади, потрібно написати тести й отримати результат ЗНО з української мови та літератури», – сказала Ірина Сислюк.

Директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк нагадала, що 9 червня буде додаткова сесія ЗНО з української мови та літератури. Для того, щоб стати її учасником, необхідно протягом 5 днів звернутися із заявою до Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.

«Зразок заяви для участі в додатковій сесії є на сайті центру. Також потрібно надіслати оригінал документа (медична довідка, лист про участь у змаганнях тощо), який дасть можливість ухвалити рішення про участь у додатковій сесії. А той, хто й на додаткову сесію не попаде, наступного року складатиме», – сказала Лариса Середяк.

Як писав «Вголос», у п’ятницю, 24 квітня, складатимуть тест зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури.

ІА "Вголос": НОВИНИ