Про такі результати нового дослідження вчених «Репродукція людини» пише ВВС Україна.

У жінок з Австралії, Нової Зеландії, Великій Британії та Ірландії запитали про те, що вони їли за місяць до того, як завагітніли першою дитиною. Акушерки збирали інформацію в жінок, які на 14-16 тижні вагітності. Їх питали, як часто вони їли фрукти, овочі та рибу, а також гамбургери, піцу, смажену курку та чіпси.

Відтак опитування 5598 жінок продемонструвало, що ті, хто вживає фаст-фуд чотири та більше разів на тиждень, довше намагаються завагітніти. При цьому вживання здорової їжі покращує шанси завагітніти.

«Ці дані показують, що здорове харчування, яке включає фрукти та мінімальне споживання фаст-фуду, покращує репродуктивну функцію», - каже професор Клер Робертс з університету Аделаїди в Австралії, який керував дослідженням.

Водночас, хоча дослідження і велике, але воно вивчає лише лімітований перелік їжі.

За словами дослідників, не збирали і не враховували інформацію про харчування батька майбутньої дитини, що теж могло вплинути на шанси зачаття. Окрім того, могли впливати й інші фактори.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ