На думку фахівців, століття буде досить, щоб Земля істотно змінилася, а умови для життя наших нащадків змінилися в гіршу сторону, пише facenews.ua.

Як говорять учені, глобальне потепління призведе до того, що льодовики будуть танути все стрімкіше, внаслідок чого рівень світового океану підвищиться і в кінці кінців почне поглинати величезні території.

Крім того, глобальне потепління призведе до збільшення кількості природних катаклізмів. Торнадо, землетруси, потужні шторми і лісові пожежі стануть звичайним явищем.

У деяких регіонах буде спостерігатися постійна посуха, в результаті чого вони стануть непридатні для життя і породять армію біженців, які будуть переміщатися в місця з більш сприятливими умовами для життя.

Підвищення рівня вуглекислого газу в атмосфері Землі знищить значну частину коралових рифів, внаслідок чого серйозно зміняться океанські екосистеми. Крім того, зникнуть багато видів тварин і рослин на суші. Однак фахівці вважають, що ситуацію можна змінити. Можливо вчені створять нові технології, які дозволять знизити концентрацію вуглекислого газу в атмосфері, завдяки чому глобальне потепління відступить.

ІА "Вголос": НОВИНИ