Натомість фахівці розповіли головні правила, які допоможуть уберегтися не лише від спеки, а й небажаних наслідків використання цього типу техніку, йдеться в сюжеті ТСН.

Кондиціонером у родині Ганни користуються вже 10 років. Раніше щоліта вона та її родичі постійно хворіли на нежить, застуду та алергію. Але потім знайшли оптимальну для себе температуру повітря – вона виявилася вищою за «крижану» прохолоду. Плюс почали часто провітрювати в кімнаті.

«Зараз ми влітку практично не хворіємо», – констатують наслідки в родині.

Лікарі підтримують такі заходи та нагадують, що різниця температур зовні й у приміщенні не має бути більшою за 7 градусів. Захворіти також можна через сухість і застійність повітря в кімнаті, а ще через бактерії, якщо прилад довго не чистити. Тоді там порушується обмін повітря, накопичується пил і спори грибків, що стає збудником алергії. 

Чистити фільтри, провітрювати кімнату, зволожувати повітря та уникати різкого перепаду температур радить і керівник МОЗу Уляна Супрун. Ще одне її зауваження – щоби повітря з приладу не йшло потоком прямісінько на людину. Якщо цих правил не дотримуватися, то літо може виявитися зіпсованим постійними хворобами, на роботі працівники відчуватимуть головний біль, а в приміщеннях носитимуть курточки.

Якщо пересунути кондиціонер неможливо, робітники в офісах вдаються до хитрощів – наприклад, краї прилада заклеюють скотчем.  Майстри ж радять все ж не вдаватися до саморобного «тюнінгу», а просто мити сітку вручну щомісяця та обробляти прилад антибактеріальним засобом, а раз на рік викликати фахівця, адже грибок можна знищити лише парогенератором. Якщо ж в приміщенні є діти, то експертів із обладнанням варто викликати навіть двічі на рік.

ІА "Вголос": НОВИНИ