Про це розповів начальник відділу слідчого управління ГУ Нацполіціі в Харківській області Олександр Умніков, повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції у Харківській області.

За його словами, третій учасник ДТП у Харкові – Opel Vivaro – почав рух поруч з автомобілем Volkswagen Tuareg на жовтий сигнал світлофора.

«Направлені матеріали до Управління патрульної поліції міста Харкова для вирішення питання щодо притягнення до адміністративної відповідальності водія автомобіля Opel Vivaro, який почав рух поруч з автомобілем Volkswagen Tuareg на жовтий сигнал світлофору», – повідомив він.

Загалом, у межах розслідування аварії допитано понад 100 осіб і призначено більше 40 експертних досліджень. «Серед призначених досліджень судово-медична, автотехнічна, транспортно-трасологічна, комплексна, автотехнічна та фоноскопічна експертизи технічного стану автомобілів Lexus і Volkswagen Tuareg. Стосовно учасників аварії проведені психіатрична, наркологічна і хіміко-токсикологічна експертизи. Згідно з висновками дослідження в організмі водія автомобіля Lexus виявлені речовини, що містять кодеїн», – розповіли в поліції.

Також вирішується питання щодо виділення матеріалів в окреме провадження щодо діяльності автошколи, де проходила навчання водій автомобіля Lexus Олена Зайцева.

Як писав «Вголос», кривава аварія сталася 18 жовтня у Харкові. Автомобіль Lexus, за кермом якого була студентка Олена Зайцева, врізався у Volkswagen, після чого протаранив натовп. П'ятеро людей загинули на місці, ще шістьох забрали до лікарні у тяжкому стані. 26 жовтня стало відомо, що на лікарняному ліжку померла ще одна дівчина, 20-річна Діана Берченко.

Сьогодні повідомлялось, що з лікарні виписали останню постраждалу у фатальній аварії на вул. Сумській у Харкові – 25-річну Ганну Комар, яка отримала черепно-мозкову травму та сильно пошкодила коліно.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ